Publikováno 14. 7. 2018

MŇAM! Soutěžící MasterChefa si s jídlem uměli pohrát. Který z pokrmů vás láká nejvíce?

MasterChef - pokrmy
Zdroj: TV Nova

Soutěžící MasterChefa zvládali pokrmy připravit s elegancí a lehkostí, která chce roky praxe. Jistě se i divákům u televize sbíhaly sliny při pohledu na jejich umění. Podívejte se na pár vybraných top jídel, která zaujala jak svou originalitou, tak chutí a krásou. Které nejvíce láká vás?

MUFLONÍ MASO S CIBULOVOU OMÁČKOU

Co si jen tak běžně doma asi neděláte, je mufloní maso. To připravil soutěžící Filip. Udělal ho s cibulovou omáčkou s vínem. K tomu připravil i dýňové pyré s karamelizovanou zeleninou. Uznejte, vypadá to nádherně!

Masterschef - mufloní maso
Zdroj: TV Nova

 

TAGLIATELLE S KREVETAMI A OMÁČKOU Z VÍNA

Obzvláště do teplých letních dnů se hodí výtvor Jiřího: Tagliatelle s krevetami. Porotci označili pokrm za živou, ovocnou a svěží kombinaci. K těstovinám totiž přidal ještě i omáčku z vína, másla a rajčat a vměstnal tam i limetku, kterou porotci obzvláště ocenili. Miroslav Kalina označil tento výtvor za dokonalý. Chuť podtrhlo i víno Ryzlink.

masterschef - tagliatelle
Zdroj: TV Nova

 

KONFITOVANÁ JÁTRA S LEDVINKAMI V PETRŽELI A TYMIÁNU

Játra jsou zdrojem prakticky všech vitaminů, obsahují například vitamin B12, který je nutný k tvorbě krve. I ta byla v MasterChefovi připravena, a to v podobě konfitovaných játer s ledvinkami v petrželi a tymiánu. K tomu byly pečené brambory, šalotky na víně a houbové ragů. „Nemám tomu co vytknout,“ zněla slova Marka Raditsche po ochutnání.

masterschef - játra
Zdroj: TV Nova

 

KACHNÍ PRSA S GLAZOVANOU CIBULÍ NA ČERVENÉM VÍNĚ

Martina připravila v rámci tématu Francie kachní prsa s glazovanou cibulí na červeném víně, k tomu gratinované bramborové plátky s žampiony, které opekla na sádle. Kalina, který téma zadával a je pro něj srdeční záležitostí, jídlo okomentoval, že toto je přesně to, co očekával. Výrazná chuť kachny, sladká chuť cibule, krémové brambory. Skvělá volba!

masterschef - kachní prsa
Zdroj: TV Nova

 

JEHNĚČÍ HŘBET NA MÁTOVÉ KRUSTĚ

Z masitých jídel byste mohli v MasterChefovi vybírat z mnoha. Nás zaujal například i pečený jehněčí hřbet na mátové krustě s batáty a chilli. Zálivka z máty a trochou chilli, sýrem feta a sušenými rajčaty. Sladkost batátů, slanost sýra a kyselinka sušených rajčat je podle porotců úžasnou kombinací.

masterschef - jehněčí
Zdroj: TV Nova

 

CHOBOTNICE SE SALÁTEM Z ČOČKY

Jirka nás alespoň po chuťové stránce na chvíli přemístil do přímořských oblastí. A to tím, když uvařil chobotnice se salátem z čočky, omáčkou z pečených paprik a rajčat. Jídlo nejenom vypadalo zajímavě, ale také dobře chutnalo. Pokrm zajisté patří k těm netradičnějším. Jenom pro zajímavost, chobotnice obsahují mnoho potřebných minerálů a vitamínů pro lidské tělo. Pokud tedy dostanete chuť na tuto mořskou potvůrku, zkuste ji třeba na tento způsob.

masterschef - chobotnice
Zdroj: TV Nova

 

MAKRONKY XXL

A sladká tečka nakonec. Cukrářka Iveta Fabešová zadala soutěžícím téma sladké - Makronky XXL. Cukrářka se svěřila, že je má spojené i s první schůzkou se svým mužem, kdy mu upekla právě makronky. Ten jí pak těsně před svatbou řekl, že když je tehdy ochutnal, bylo mu jasné, že si ji jednou vezme. Není divu, posuďte sami, jak krásně růžový dezert vypadá.

masterschef - makarony
Zdroj: TV Nova

 

Chcete se stát novou kuchařskou hvězdou a odnést si titul MasterChefa? Přihlaste se do nové řady ZDE!

Anketa

Který z pokrmů vás láká nejvíce?

Hlasovalo 35 lidí.

 

NEPŘEHLÉDNĚTE:

TV Nova

Diskuze

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.