Největší bizár v kuchyni: Přemek Forejt prozradil, co by nikdy nedal na stůl

Aktualizováno 10.1. 2019 19:35
Zdroj: TV Nova

Nejmladší porotce pořadu MasterChef Česko má ve svém věku na kontě už spoustu kuchařských úspěchů. V pouhých sedmadvaceti letech získal důvěru investora, který mu dal v restauraci naprosto volnou ruku. Jak s tím naložil a co vybudoval?

Přemek se svým týmem pozvedl olomouckou gastronomii mezi to nejlepší, co v Čechách můžete na jídelní stůl dostat. „Chtěl jsem restauraci, kde nebudu mít žádné mantinely. Náš lístek je tedy inspirován čtyřmi živly: zahrada, pevnina, voda a nebe. Zahrada jsou bezmasá jídla, pevnina jsou masa, voda ryby a nebe dezerty. A díky tomuto konceptu je čistě na nás, co na tom jídelním lístku bude.“

Masterchef2019: Studio - 7
Zdroj: TV Nova

Stejně jako ke své restauraci, přistupuje Přemek i k soutěži. Chce, aby to bylo hravé, kreativní, aby to lidi bavilo a aby v nich byla energie. Českou gastronomii má rád a rozhodně nepatří k těm, kteří zastávají názor, že dlouhodobě stagnuje: „Existuje spousta mladých nadšených lidí, kteří se vracejí ze zahraničí a otevírají skvělé restaurace. Ve spoustě z nich je spousta nápadů a inovací.“
Masterchef2019: Studio - 8
Zdroj: TV Nova

Během castingů do populární kulinářské show, museli porotci ochutnat ledacos, například i to, co nevypadalo na první pohled úplně lákavě: „Jestli tam bylo něco fakt hrozného, tak jsem na to chtěl co nejrychleji zapomenout. Některá jídla tam byla opravdu bizarní.“

Že své řemeslo skutečně miluje, dokazuje i fakt, že má na svém těle zvěčněné určité suroviny. Kde konkrétně a jaké to jsou? To a více se dozvíte ve videu.


Masterchef Česko sledujte již od středy 9. ledna na TV Nova.


NEPŘEHLÉDNĚTE:


TV Nova