Nejoblíbenější surovinu šéfkuchaře Radka Kašpárka by uhádl málokdo. Pochutnali byste si?

Už ve středu 9. ledna odstartuje show MasterChef Česko! Na začátku castingů bylo šedesát předvybraných amatérských kuchařů, ze kterých porota v prvních třech dílech vybere šestnáct nejlepších. Kterým jídlem by se mohli soutěžící zavděčit Radku Kašpárkovi?

Porotci ze soutěže se mezi sebou již dlouho dobře znají a navzájem se ve své práci podporují. Honza Punčochář prozradil, že navštívil restaurace svých kolegů a ochutnal jejich jídla ještě před tím, než společně začali porotcovat oblíbené kuchařské show.

Masterchef2019: Porotci - 2
Zdroj: TV Nova

Radek Kašpárek, který spolu s Honzou a Přemkem Forejtem usedne v porotě, se ke gastronomickému Oskaru, michelinské hvězdě, dostal v porovnání s ostatními rychle. Recept na úspěch je podle porotce MasterChef Česko jednoduchý: „Co si myslí okolí, které nemá zkušenosti v oboru, nám bylo jedno! Když jsme po roce a čtvrt od otevření restaurace získali michelinskou hvězdu, vnímal jsem to jako zadostiučinění,“ prozradil Radek, který pracoval několik let v hotelu Savoy a v hotelu Aria jako zástupce šéfkuchaře restaurace Coda. Působil také jako lektor kurzů školy vaření a své dosavadní zkušenosti předá v hodnocení talentovaným amatérům v show MasterChef Česko.
Masterchef2019:Porotci - 11
Zdroj: TV Nova

Nejraději vaří u Kašpárků doma českou kuchyni a Radkovou nejoblíbenější surovinou je morek. Je to podle něj opomíjená ingredience, která má svoji specifickou a nenahraditelnou chuť.
Jaká další jídla patří k jeho oblíbeným, zjistíte ve videu.


Více o cestě k úspěchu jednotlivých porotců se dozvíte v novém online pořadu MasterChef Story. 
Kdo z nich začal vařit už v pěti letech? Kdo z nich vařil na vojně? Kam cestovali na zkušenou? To zjistíte na NovaPlus.cz.



NEPŘEHLÉDNĚTE:


TV Nova