MasterChef recepty: Kachní prso s višňovou omáčkou a batátovým pyré podle Kristíny Nemčkové

MasterChef recepty - Kristina Němčková: Kachní prsa s batátovým pyré a višnovou omáčkou - 4
Zdroj: TV Nova

V 1. díle kuchařské show MasterChef zazářila teprve sedmnáctiletá Kristína Nemčková. Díky kachním prsům s batátovým pyré a višňovou omáčkou se dostala rovnou mezi šestnáct nejlepších. Vyzkoušejte recept podle Kristíny i vy a buďte doma za MasterChefa!

Ingredience na 2 porce:
1 kachní prsa s kůží
1 batáta
2 dcl smetany
1 cibule
50 g másla
100 g višní
1 dcl sladkého červenéhoa vína
1 dcl kuřecího vývaru
2 snítky rozmarýnu
sůl, pepř, pomerančová kůra

 


 

Postup:
Nejprve si oloupeme batáty a cibuli, obojí nakrájíme na kostičky a společně na másle orestujeme. Po chvíli podlijeme vodou, dochutíme solí a pepřem a necháme vařit. Mezitím si vezmeme kachní prso, které očistíme a ostrým nožem do kůže nařežeme mřížku. Dáváme si pozor, abychom zbytečně neřízli do masa. K batátům přidáme smetanu a ještě vaříme.

Prso z obou stran osolíme a opepříme, položíme ho kůží dolů na studenou pánev, poté ji zahřejeme a necháme vypéct tuk. Přidáme k němu rozmarýn a ze všech stran důkladně opečeme, poté přidáme máslo a prso jím několikrát přelijeme. Uvařené batáty rozmixujeme na jemné pyré. Opečené prso postrouháme pomerančovou kůrou a dáme péct na 10-12 minut do trouby vyhřáté na 175-180°C.

Mezitím si připravíme omáčku. V menší pánvi rozpustíme máslo, přidáme višně, podlijeme vínem, kuřecím vývarem a redukujeme. Kachní prso po 10-12 minutách vyndáme z trouby a necháme odpočinout. Nakrájíme ho na plátky a společně s batátovým pyré a omáčkou servírujeme. Dobrou chuť!

 

18

GALERIE: MasterChef Recepty - Kristína Nemčková: Kachní prsa

Zdroj: TV Nova

MasterChef Recepty - Kristina Němčková: Kachní prsa s batátovým pyré a višnovou omáčkou - 8

Hodnocení:


NEPŘEHLÉDNĚTE:



TV Nova