MasterChef recepty: Pražma à la gravlax podle Honzy Vorla

MasterChef recepty: Pražma à la gravlax podle Honzy Vorla - 3
Zdroj: TV Nova

Fandíte Honzovi? Vyzkoušejte si doma jeho recept. Porotce svými rybími pokrmy zaujal natolik, že ho díky nim poslali na balkón!

Porce: 4
Příprava: 60 minut

Ingredience:
NA RYBU:

1 pražma (dorada)
70 g cukru
100 g soli
dvě hrsti kopru
2 bulvy řepy

NA GAZPACHO:
8 rajčat
sůl, cukr, pepř
citronová šťáva
vinný ocet

NA OZDOBU:
1 bulva fenyklu
sůl
šťáva z 1 citronu
šťáva z 1 pomeranče
1 růžový grep
1 pomeranč
slunečnicový olej
1 hrst kopru



Postup:
Rybu očistěte a pak ji nakrájejte na velmi tenké plátky. Sůl, cukr, posekaný kopr a nahrubo nastrouhanou řepu smíchejte a rybu v této směsi naložte, bude stačit 15-20 minut. Pak ji opláchněte a osušte. Fenykl nakrájejte na tenounké nudličky a promíchejte ho se zálivkou ze soli, citronové a pomerančové šťávy. Z grepu a pomeranče vypreparujte segmenty bez bílé blanky. Kopr rozmixujte s olejem na zelený olej. Zčervenalé filety ryby položte na salátek z fenyklu, přidejte segmenty citrusů a zakapejte koprovým olejem.

17

Galerie: MasterChef recepty - Pražma à la gravlax podle Honzy Vorla

Zdroj: TV Nova

MasterChef recepty: Pražma à la gravlax podle Honzy Vorla - 5

Hodnocení:

TV Nova