MasterChef recepty: Ravioli plněné fetou a zakysanou plnotučnou smetanou podle Šárky Castells

MasterChef recepty: Ravioli plněné fetou a zakysanou plnotučnou smetanou podle Šárky Castells - 3
Zdroj: TV Nova

Šárka překvapila svým receptem nejen všechny soutěžící a porotce, ale především sama sebe. Její servis sice nebyl vábný, ale my vám ukážeme, jak jednoduše a krásně se dá servírovat tento rychlý recept, kterým si získáte nejen porotce MasterChefa, ale i vaše blízké!

Ingredience:
Na ravioli:
200 g mouky
2 vejce

Na náplň:
1 česnek
1 menší cibule
100 g žampionů
Snítka rozmarýnu (lze použít i sušený)
200 g sýru feta
2 dl suchého bílého vína
200 ml zakysané plnotučné smetany
Sůl
Pepř

Postup:
Mouku zpracujte společně s vejci na těsto. Těsto rozdělte na půl a vyválejte na dva asi 1-2 milimetrové pláty. Na troše olivového oleje orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Osolte, opepřete. Přidejte žampiony nakrájené na plátky, rozmarýn a opékejte do zlatova. Zalijte bílým vínem a nechte redukovat asi 2 minuty, až se většina tekutiny odpaří. Poté přidejte fetu a restujte 5 minut. Nakonec přilijte zakysanou smetanu a restujte dalších 5 minut do zhoustnutí. Hotovou směs dávejte polévkovou lžící do středu těsta vždy cca 5 cm od sebe. Jak daleko od sebe budou hromádky vzdálené, tak budou velké vaše ravioli. Poté přiklopte druhým plátem těsta a nožem rozkrájejte na čtverce, se směsí vždy ve středu. Kraje vidličkou upevněte k sobě. Vařte ve vroucí osolené vodě 1 – 2 minuty. Podávejte přelité olivovým olejem a posypané petrželkou nebo bylinkovou strouhankou. Dobrou chuť!

18

GALERIE: MasterChef recepty: Ravioli plněné fetou a zakysanou plnotučnou smetanou podle Šárky Castells

Zdroj: TV Nova

MasterChef recepty: Ravioli plněné fetou a zakysanou plnotučnou smetanou podle Šárky Castells - 8

Hodnocení:

 

Na celý 7. díl MasterChefa se podívejte na NovaPlus.cz

 

NEPŘEHLÉDNĚTE:

TV Nova