Radek Kašpárek

MasterChef: Radek Kašpárek - zpověď
Zdroj: TV Nova

V nejnovější řadě MasterChef Česko zasedl do poroty Radek Kašpárek, který je sice z Ostravy, ale bezmezně miluje Skandinávii. Ta je určujícím trendem v jeho michelinské restauraci Field. Cesta za slávou byla vyčerpávající a i sám Kašpárek se rozhodl, že trochu zvolní. Jeho zkušenosti v oboru jsou letité. A především díky nim může hodnotit ostatní soutěžící.

Radek Kašpárek vystudoval Střední školu společného stravování v Ostravě a posléze šel na rok na vojnu. Tam byl nucet pracovat jako nikdy předtím. Vařil pro 1 300 vojáků. To mu ale nestačilo a chtěl se dále zdokonalovat, a tak nastoupil na stáž v Hotelu Swissotel the Bhosphorus. To byla škola! Možná právě proto je dnes takovým perfekcionistou.

Odjakživa je impulzivní. Tvrdí, že mu stačí říct věci dvakrát a potřetí už vybuchuje. Během let se ale sklidnil. Kdyby tak neučinil, hrozil by mu nervový kolaps. 

- Radek Kašpárek (37) pochází z Ostravy

- Vystudoval tam Střední školu společného stravování a posléze šel na rok na vojnu. Vařil pro 1 300 vojáků

- Zkušenosti nabral v hotelu Savoy

- V roce 2014 se stal spolumajitelem restaurace Field, která byla oceněna michelinskou hvězdou

- Je to perfekcionista výbušné povahy 

 Hodně mu dle jeho slov dal do začátků hotel Savoy, který patří mezi špičkové podniky v České republice a brzy získal pozici jako zástupce šéfkuchaře v podniku Koda. Během své kariéry měl i kulinářský pořad. V roce 2014 se stal spolumajitelem restaurace Field, která byla po roce a půl od otevření oceněna michelinskou hvězdou.

Radek Kašpárek má rád moderní kuchyni a nerad potraviny přikrášluje. Jídlu dává silnou chuť a nebojí se nezvyklých kombinací, se kterými se lidé běžnmě nesetkají. Jídlo se sebemenší nedokonalostí z kuchyně nepustí.

Nova.cz