Nejlepší mazanec na Velikonoce? Vyzkoušejte recept Zuzky Böhmové

Zuzka je vynikající kuchařka a pekařka zároveň. Pro diváky MasterChefa odhalila svůj osvědčený recept na ten nejlepší mazanec. Neváhejte a vyzkoušejte si ho letos doma i vy!

Zuzka je maminkou tří dětí, a tak se v kuchyni pohybuje dennodenně a ani Velikonoční svátky nejsou výjimkou. Ba naopak! Právě v tyto dni má nejvíc napilno.

Svátky jara si ale zároveň také užívá a její vůbec nejoblíbenější činností je barvení vajec: „Vajíčka dělám tak, že na ně kreslím horkým voskem. Předtím je ale vyfouknu a obarvím. Minulý rok jsem zkoušela barvit ve vodě z uvařeného červeného zelí. Tak vznikne krásná modrá barva. Letos nějak moc nestíhám, tak mám vše před sebou,“ prozrazuje svůj postup na originální zdobení a dodává: „Také mám v oblibě nacvakat větvičky a ty dát na stole do vázy. Hezké je, jak na nich vyraší lístečky a kvítky.“

14

GALERIE: Zuzka Böhmová - Velikonoce

Zdroj: facebook

MasterChef: Zuzana Böhmová Velikonoce - 4

Hodnocení:

Během Velikonoc kalorie neřeší a peče pořádně poctivě! Vyzkoušejte Zuzčin mazanec také.

Recept na mazanec podle Zuzky Böhmové

Ingredience:
125g hladké mouky
125g polohrubé mouky
20g droždí
100ml mléka (vlažného)
80g másla (změklého)
špetka soli
60g cukru krystal
citronová kůra
1 vejce
2 nasekané sušené švestky, nebo hrst sušených rozinek a nebo brusinek
Na potření jedno vejce.

Postup:
Vypracujeme si těsto a necháme ho kynout 45 minut. Poté si ho propracujeme a zpracujeme do požadovaného tvaru. Položíme na plech a necháme kynout dalších 45min. Poté potřeme vejcem a na povrchu nařízneme ostrým nožem do malého tvaru kříže. Pečeme na 170 °C přibližně 45 min.
 

TV Nova