MasterChef recepty: Slávky se šafránovým rizotem podle Lei Skálové

Aktualizováno 02.03.2019

MasterChef recepty: Slávky se šafránovým rizotem podle Ley Skálové - 12
Zdroj: TV Nova

Po čtvrtém díle pořadu MasterChef Česko známe kompletní TOP16. My vám právě teď přinášíme recept, se kterým uspěla Lea Skálová. Inspirujte se touto dobrotou a pochutnejte si i vy jako MasterChef!

Ingredience:
750 g slávek
3 šalotky
2 kusy řapikatého celeru
1 mrkev
2 dcl bílého vina
30 g másla
10-15 nitek šafránu namočených ve vodě
2 lžíce bylinkového másla
parmazán
sůl a pepř
 

 


Postup:

Šalotku,mrkev a řapík nasekáme na malé kousky a orestujeme na olivovém oleji. Přilijeme 2 dcl bílého vína, chvíli redukujeme a přidáme slávky. Až se otevřou přilijeme vodou a vaříme cca 8 minut. Scedíme a vývar použijeme na rizoto. V hrnci si rozpalíme olivový olej a v něm orestujeme šalotku a přidáme rýži na rizoto. Také orestujeme a přilíváme vodu, dokud není rizoto hotové akorát na zkus. Stáhneme z plotny a zastrouháme parmezanem. Přidáme máslo a na konec vmícháne šafrán. Rizoto by nemělo mít tuhou konzistenci. A nakonec už jen v rozpálené pánvi prohřejeme slávky s bylinkovým máslem a servírujeme. Dobrou chuť!


 

NEPŘEHLÉDNĚTE:

MasterChef recepty: Ratatouille podle Denisy Cziglové
MasterChef recepty: Ratatouille podle Denisy Cziglové

MasterChef recepty: Kachní prso s višňovou omáčkou a batátovým pyré podle Kristíny Nemčkové
MasterChef recepty: Kachní prso s višňovou omáčkou a batátovým pyré podle Kristíny Nemčkové

MasterChef recepty: Ravioli s houbami od Ester Vosátkové
MasterChef recepty: Ravioli s houbami od Ester Vosátkové

 


MasterChef: Porotci sundávají soutěžícím mixér