MasterChef recepty: Bo La Lot vítězného červeného týmu

Aktualizováno 06.04.2019

MasterChef recepty: Vítězný recept červeného týmu - Bo La Lot – masové závitky v betelovém listě s rybí omáčkou - 2
Zdroj: TV Nova

Velmi napínavý byl souboj mezi červeným a modrým týmem. Oliverův tým sice dostal polibek od Kamu a nejvíce hlasů, ale nakonec po odečtení bodů zvítězil tým červených s receptem na Bo La Lot. Připravte si ho doma i vy!

Porce: 4
Příprava: 1 hodina
Vaření: 45 minut

Ingredience:
Na závitky:

500 g směsi 80 % vepřového a 20 % hovězího masa (bůček a hovězí hrudí)
sůl, cukr, koření 5 vůní
1 šalotka
1-2 stroužky česneku
1 čerstvá chilli paprička
hrst Jidášova ucha
rybí omáčka
betelové listy

Na nudle:
1 balíček rýžových nudlí
2 lžíce cukru
100 ml rýžového octa
30 ml rybí omáčky
1 chilli paprička
2 mrkve
1 kedlubna
1-2 stroužky česneku

Na ozdobu:
thajská bazalka
čerstvý koriandr
máta
rýžový papír
olej na smažení
arašídy a sezam



 Postup:
V 400 ml vody svařte cukr, ocet a omáčku a pak nálev nechte vychladnout. Nudle namočte na 30 minut do studené vody, pak je povařte ve vroucí vodě 2 minuty, přelijte studenou vodou a nechte okapat. Dejte je do mísy, přidejte k nim na plátky nakrájenou chilli papričku, mrkev a kedlubnu a zalijte nálevem. Přidejte plátky česneku. Na závitky smíchejte maso se solí, cukrem, kořením pěti vůní, najemno nasekanou citronovou trávou, najemno nasekanou šalotkou a česnekem, pokrájeným spařeným Jidášovým uchem a rybí omáčkou. Pak směs pokládejte na matnou stranu listu, sviňte a opékejte na lžíci oleje. Arašídy orestujte se sezamem nasucho na pánvi. Na oleji usmažte natrhaný rýžový papír. Do misky dejte nudle, závitky, ozdobte je arašídy a posekanými bylinkami. Dobrou chuť!

 


MasterChef: Porotci sundávají soutěžícím mixér