MasterChef recepty: Kachní prso s opečeným škubánkem

Aktualizováno 27.04.2019

MasterChef recepty: Kachní prso s opečeným škubánkem v panko strouhance a kedlubnové zelí - 3
Zdroj: TV Nova

Červený tým ve složení Lea, Ester a Mona ve dvanáctém díle zaválel! Jejich jídlo chutnalo sportovcům nejvíce a my vám teď přinášíme podrobný recept, abyste si i vy doma mohli uvařit pokrm hodný MasterChefa!

Ingredience:
2 kachní prsa
1 kg brambor
250 g mouky
1 cibule
1 kedlubna
5 cl octa
panko strouhanka
olivový a rostlinný olej
bobkový list, skořice
rozmarýn, tymián, česnek
sůl a pepř



Postup:
V osolené vodě uvaříme 1 kg oloupaných a nakrájených brambor. Zhruba polovinu vody slijeme, přisypeme 250 g mouky a přiklopíme pokličkou. Až se voda propaří přes mouku, vytvoříme ručně těsto. Uděláme škubánky, které každý zvlášť obalíme v panko strouhance a opečeme. Oloupané kedlubny nakrájíme. V hrnci usmažíme na olivovém oleji cibulku, přidáme kedlubny, okořeníme, necháme vydusit, přidáme trochu vody (asi dvě polévkové lžíce), dochutíme octem a přidáme bobkový list nebo skořici. Kachní prso si na kůži lehce nařízneme až k masu, přidáme sůl, pepř a dáme na studenou pánev kůží dolů a necháme vyškvařit tuk z kůže. Přidáme bylinky, česnek a tukem poléváme prsíčko, aby se nám zatáhlo. Když je kůže opečená, prso vytáhneme, necháme chvíli odpočívat a poté dáme ještě do trouby na 6-8 minut na 150 stupňů opět kůží dolů. Poté můžeme podávat na talíř. Dobrou chuť!

 

 

TV Nova

MasterChef: Porotci sundávají soutěžícím mixér