MasterChef recepty: Humr podle Olivera Pape

Aktualizováno 22.06.2019

MasterChef recepty: Humr podle Olivera Pape - 2
Zdroj: TV Nova

Vžijte se do role porotců! Připravte si poslední jídlo, které Oliver v soutěži uvařil a díky němuž se mu rozplynul sen stát se příštím MasterChefem Česka. V TOP5 se už žádná, ani ta sebemenší, chyba neodpouští. Petr, Lea a Honza si s úkolem, bohužel pro Olivera, poradili lépe.

Ingredience:
humr
1 avokádo
2 rajčata 
2 limety 
pancetta
smetana 33%
mléko
6 vajec
hladká mouka
1 loupaná rajčata v plechovce
1 řapík
1 pórek
1 cibule
bobkový list
nové koření
kardamon
bylinky na ozdobu



Postup:
Humra uvaříme 5-7 minut ve vývaru z pórku, řapíku, cibule a bobkového listu se špetkou kardamonu a nového koření. Následně zchladíme v ledové vodě a rozlouskneme skořápku, ve které je čisté maso, které dokončíme na pánvi ve větším množství másla. Guacamole připravíme tak, že avokádo, rajče, limetkovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej rozmixujeme do jemného krému. Potom vyšleháme bílky ze čtyř vajec. Žloutky smícháme s 200 g hladké mouky. Přidáme 100g rozmixovaných rajčat z plechovky, sůl a pepř. Promícháme a pomalu přidáme bílky a nakonec na jemné kostky nakrájené rajče a trochu limetkové kůry. Pečeme cca 20 minut na 170 C. Po upečení piškot natrháme na větší kousky a opečeme na másle dozlatova. Slaninovou pěnu připravíme tak, že orestujeme slaninu v pánvi, zalijeme 200 ml smetany a 200 ml mléka, odstavíme a necháme infuzovat 20 minut. Po tom našleháme tyčovým mixérem. Na závěr si připravíme slaninový chips. Pancettu vysušíme v troubě 30 minut na 140°C. A můžeme servírovat. Dobrou chuť!

 


MasterChef: Porotci sundávají soutěžícím mixér