MasterChef recepty: Čokoládové bábovičky s pomerančem a marakujou podle Kristíny Nemčkové

Aktualizováno 12.07.2019

MasterChef recepty: Čokoládové bábovičky s pomerančem a marakujou podle Kristíny Nemčkové - 1
Zdroj: TV Nova

Dokonalý čokoládový dezert rozhodl o vítězi třetí řady MasterChef Česko. A právě proto stojí zato, abyste ho vyzkoušeli i vy!

Porce: 4
Příprava: 45 minut
Pečení: 15 minut

Ingredience:
NA BÁBOVIČKY:

125 g mléčné čokolády
125 g hořké čokolády
125 g másla + na formičky
20 g třtinového cukru
6 vajec
kůra z 1/2 pomeranče
kakao na formičky

NA OZDOBU:
100 g zakysané smetany
100 g crème fraîche
asi 150 ml marakujového pyré
150 g cukru
kůra z 1/2 pomeranče
2-3 lžíce pomerančového likéru Grand Marnier
1 pomeranč


Postup:

Obě čokolády a máslo rozpusťte ve vodní lázni a nechte zchladnout. Oddělte žloutky od bílků, z bílků vyšlehejte sníh, žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte k nim kůru a přišlehejte vychladlou čokoládovou hmotu. Pak do hmoty zlehka stěrkou zapracujte sníh. Hmotu rozdělte do formiček vymazaných máslem a vysypaných kakaem, poté pečte 10 až 15 minut při 170 °C. Na karamel rozpusťte v pánvi 100 g cukru, bez míchání ho nechte zezlátnout a pak ho nalijte na pečicí papír. Až zcela ztuhne, rozmixujte ho nahrubo, až vzniknou zlaté krystalky. Z pomeranče vykrájejte filety bez bílé blanky. Marakujové pyré svařte s částí cukru, kůrou a likérem na hustou omáčku, podle chuti ještě přidejte cukr. Na talířek vyklepněte bábovičku, přidejte nok vypíchnutý ze zakysané smetany smíchané s crème fraîche, přelijte marakujovou omáčkou a ozdobte karamelovými krystalky a segmenty pomeranče.

TV Nova

MasterChef: Porotci sundávají soutěžícím mixér